Klokkenstoelconcert met Jan Vayne in Wanneperveen

De Zwolse pianist Jan Vayne.

De Zwolse pianist Jan Vayne. Foto: Aangeleverde foto

Pianist Jan Vayne, popkoor WannaBe uit Wanneperveen en violiste Jenine Mijnheer gaan samen musiceren tijdens het klokkenstoelconcert op zondag 12 juni in de hervormde kerk in Wanneperveen. Het concert begint om 15.00 uur.

De Zwolse pianist Jan Vayne staat bekend om zijn improvisaties. „Het hoort misschien bij mijn karakter, maar ook als ik piano speel, ben ik erg impulsief. Toen ik als vierjarig jongetje op pianoles ging, wilde ik geen vaststaande wijsjes leren, maar gewoon vrij spelen.” Jan vergelijkt het pianospelen met de drang om te praten: „Bijna alle mensen hebben de behoefte om te praten, dus ze doen het. Dat geldt ook voor muziek, ik denk dat er meer mensen muziek zouden kunnen maken als ze gewoon hun hart zouden volgen. En dan heb je natuurlijk wel het verschil tussen babbelen en een mooie redevoering houden, maar het gebeurt allebei vanuit het hart. Ik praat als het ware van me af als ik aan het spelen ben, ik hoef daarom ook nooit mijn best te doen en ik heb geen last van zorg of twijfel als ik speel. Dat zorgt voor een comfortabele sfeer.”

Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om hedendaagse muziek, hij weet de muziek op een bijzondere manier te verweven.

Het concert zou oorspronkelijk in maart 2020 al plaatsvinden, als activiteit van Overijssel viert Vrijheid, maar is vanwege de coronacrisis meerdere keren verzet. Kaarten die voor eerdere data van dit concert verkocht zijn, zijn daarom nog geldig.

Ook zijn er nog kaarten verkrijgbaar in voorverkoop en op 12 juni bij de kerk. Kinderen tot zes jaar hebben gratis toegang.