Kloof dichten met Mudrun Boer & Burger op de Maargies Hoeve

Met een flinke aanloop buikschuivend het parcours over tijdens de Mudrun op de Maargies Hoeve in Kallenkote Foto: Sieb van der Laan

Op De Maargies Hoeve in Kallenkote is zaterdag de Boer&Burger Mudrun gehouden. Een week lang zijn studenten bezig geweest met het opbouwen van de mudrum. Er was een afstand uitzet van 5 kilometer en een van 1 kilometer voor De Kidsrun en de G-Run. Er deden meer dan 150 mensen mee.

De acht studenten van Terra MBO Meppel en een student van Aeres Hogeschool Dronten organiseerden de Mudrun voor de Maargies Hoeve en het is de tweede keer.

De eerste mudrunners startten om 10.00 uur waarna elke 15 minuten later de volgende groep van start ging. De snelste deelnemer legde het parcours van 5 kilometer in 37 minuten af. In de middag konden de deelnemers aan de korte mudrun van start met veel enthousiaste deelnemers. De laatste twee groepen waren van De Maargies Hoeve zelf. De deelnemers van de boerderij gingen samen met hun begeleiders en boeren de afstand van 5 kilometer te lijf.

De deelnemers mochten onder meer buikschuiven, door sloten banjeren, onder een net door tijgeren, over sloten met een touwslinger, door de koeienstal, zwemmen in de Steenwijker Aa en over een stormbaan heen. De studenten hadden in totaal 18 obstakels gebouwd en ook voor de kids en G-run waren uitdagende hindernissen neergezet waarbij het aankwam op goed teamwerk. Ze kwamen onder meer kuilbalen tegen en pallets, maar ook de buikschuifbaan en de stormbaan.

Tijdens de obstakelrun met agrarische elementen was de zorgboerderij Maargies Hoeve gewoon geopend voor bezoekers. Zo konden zowel de deelnemers als de toeschouwers een kijkje nemen op het bedrijf. Van jonge geitjes, groentetuin, en melkkoeien tot de boeren die aan het werk waren om gras in te kuilen. Het doel van de Boer & Burger Mudrun is om de kloof tussen boeren en burgers kleiner te maken. „We hopen met het organiseren van de Mudrun een mooie bijdrage aan te hebben gegeven”, zegt Ilse van der Vegt, een van de studenten.

Nieuws

menu