Kloostermarkt

Ruim 10.000 bezoekers bezochten vorig jaar de Kloostermarkt.

Ruim 10.000 bezoekers bezochten vorig jaar de Kloostermarkt. Foto Wilbert Bijzitter

Druk, druk, druk was het vorig jaar op Koningsdag op de Kloostermarkt in Sint Jansklooster. De bekende jaarmarkt trok vorig jaar meer dan 10.000 bezoekers en was daarmee nog drukker dan in 2019 toen de laatste editie voor het coronatijdperk plaatsvond.

Stichtingsvoorzitter van de Kloostermarkt Dennis Boxum constateerde vorig jaar al in de loop van de ochtend dat de (betaalde) parkeerplaatsen het niet meer aankonden. „Zo druk is het”. Ook dit jaar heeft de markt een mooi programma. De jaarmarkt met kramen is tussen 10.00 en 16.00 uur in het centrum. Bij het dorpshuis is er tot 12.30 uur een kleedjesmarkt voor de basisschooljeugd. Er is een ballonnenclown aanwezig en de muzikale omlijsting komt van Los Pollos, Station KVO en Tik van de Meule. Verder is er een grote kermis vanaf Koningsdag tot en met zaterdag 28 april.

De totale lengte van de Kloostermarkt is ongeveer 2 kilometer. Er zijn niet veel dingen op te noemen die niet verkrijgbaar zijn op de Kloostermarkt. „Met het indelen van de standhouders wordt altijd gekeken naar een zo evenwichtige samenstelling van alle marktwaar,” aldus de organisatie. „Van kleding tot speelgoed, van gereedschap tot boeken het is allemaal te vinden op de Kloostermarkt. Ook plaatselijke verenigingen of non profit organisaties zijn elk jaar aanwezig om hun spullen aan de man te brengen. En uiteraard zijn er veel mogelijkheden voor een hapje of drankje.” Sint Jansklooster maakt zich op voor weer een drukke Koningsdag.