Koloniefeest in Willemsoord: 'We wilden eenmalig een feest organiseren, maar het is nu de elfde editie'

De organisatoren van het Koloniefeest in Willemsoord zijn klaar voor het feest. Hun kinderen verheugen zich op de familiemiddag die eraan voorafgaat. Foto: Aangeleverde foto

De crew van het Koloniefeest in Willemsoord is al druk bezig met de opbouw van het festival, dat aankomende zaterdag plaatsvindt. De organisatie is in handen van een vijftal vrienden uit Willemsoord, versterkt door 70 vrijwilligers.

„Na drie jaar geen Koloniefeest, zijn de mensen er weer aan toe, daardoor zijn we ook helemaal uitverkocht”, zegt Maik Vaartjes, een van de vijf vrienden. „Er komen 3800 bezoekers naar het festival. Na een lange en drukke periode van voorbereidingen, zijn we er weer helemaal klaar voor.”


Eenmalig feest

Het Koloniefeest is ooit begonnen toen de vijf vrienden samen zaten en eenmalig een feest wilden organiseren. „Je kunt wel nagaan dat dat niet is gelukt”, lacht Maik Vaartjes. „Het is nu de elfde editie.” Er zijn dit jaar meer kaartjes verkocht dan de laatste keer, in 2019. Toen waren het er 3500. „Meer dan 4000 moeten het er ook niet worden, dan is het kleinschalige er af.”


Drie podia

Op het festivalterrein zijn drie podia gebouwd, met een diverse line up. Mart Hoogkamer, Frans Duijts, René Karst en Dikdakkers in de Mega-tent. Daar speelt ook Summerland, de ‘huisband’ van het Koloniefeest. „Die zijn er vanaf jaar één.” In de Rock-tent gaat het er anders aan toe. Daar kan je høken met De Heinoos en staan de regionale bands The Moonshine Ramblers en Lemonade op het podium. Dan zijn er nog de dj’s Mental Theo en komt Qmusic met de Foute Party draaien op het buitenpodium.


Familiedag

Het Koloniefeest in Willemsoord is ook bekend vanwege de zeer populaire kindermiddag. „Die is nog grootser aangepakt dan voorgaande jaren”, zegt Vaartjes enthousiast. „Er is aan alle leeftijden gedacht. Er zijn attracties zoals draaimolens, springkussens en een mega-stormbaan van 55 meter lang. „Naast de attracties is er van alles te doen, je kan een glittertattoo laten zetten, er is schminken, en er is een toestel met een glijbaan, ballenbak en netten waar de kinderen lekker doorheen kunnen klimmen.” All round entertainer Rob Pouwels zorgt voor de muziek tijdens de kindermiddag.


De familiedag begint om 13.00 uur en is, zoals gebruikelijk bij het Koloniefeest, gratis toegankelijk. Om vijf uur sluit het feestterrein in Willemsoord en bereidt iedereen zich voor op de avond. Het terrein gaat om 19.00 uur weer open en een uur later begint het feest dan echt.

Nieuws

menu