Kom genieten: De Wieden staan in bloei!

Varen langs de velden met boter- en koekoeksbloemen. Foto: Lida Blok Natuurmonumenten

Ga mee met een stiltewandeling op zondagochtend 5 juni en zet al je zintuigen open, wandelend over het drijvende land van het moeraspad. Ontdek het bloeiende hooiland tijdens verschillende vaarexcursies. Alles vanaf het Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1.

Zonnig gele boterbloemen en knallend roze koekoeksbloemen bloeien uitbundig op de natte hooilanden. De libellen vliegen overal en misschien spot je ook de prachtige koninginnenpage. Je ervaart nu de weidsheid van de Wieden op zijn best, doordat het riet nog laag staat. Kom tot rust in het prachtige oude cultuurlandschap.

Geniet vanaf de boot, op de fiets of wandelend over drijvend land. Bezoekerscentrum De Wieden is het startpunt van veel activiteiten. Er is een gevarieerd programma. Naast de stiltewandeling op zondagochtend 5 juni, zijn er vaarexcursies langs de bloeiende hooilanden. Vrijwel elke dag zijn er tochten met de fluisterboot. Er zijn wekelijks gevarieerde tochten. In de zomermaanden kun je ook genieten van de rustige sfeer ’s avonds op het water. Kies voor een kleurrijke avondtocht of ga nog later het water op tijdens een volle maantocht.

Vaar de mooiste moerastocht van je leven door de kronkelende slootjes bij Belt-Schutsloot. Je kunt mee met deze vier uur durende tocht op de dinsdagen in juni. Dichterbij het bloeiende natte hooiland kun je niet komen. Wil je De Wieden vanaf grote hoogte overzien? Op zaterdagen kun je genieten van het uitzicht vanaf de watertoren in Sint Jansklooster. Liever fietsen en varen combineren? Stap met de fiets op de ecowaterbus om fietsen en varen te combineren. De waterbussen varen dagelijks en brengen je twee keer per dag van Sint Jansklooster naar Giethoorn en naar Blokzijl en terug.

Op de webpagina www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden staan linkjes voor meer informatie over de wandelingen, vaarexcursies, ecowaterbussen en de watertoren. Het Bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu