Koningsdag Oldemarkt met drie volksliederen

In Oldemarkt begint Koningsdag om 8.30 uur met een zogeheten reveille door het Torenkwartet op de toren van de Willibrordkerk.

In Oldemarkt begint Koningsdag om 8.30 uur met een zogeheten reveille door het Torenkwartet op de toren van de Willibrordkerk. Foto: archief Wilbert Bijzitter

„Op Koningsdag zullen op het traditionele Hofconcert bij familie Het Hof, maar liefst drie volksliederen ten gehore worden gebracht. Het Wilhelmus, ‘Oldemarkt mien dorpien’ en vanwege onze gasten uit Oekraïne het Oekraïens volkslied”, vertelt Piet van Noort namens de organisatie.

‘De Zingende Buschauffeur’ zorgt voor ondersteuning. De dag begint om 8.30 uur met een reveille door het Torenkwartet op de toren van de Willibrordkerk.

Om 10.00 uur is de opening van Koningsdag door wethouder Melvin. Na het zingen van het Wilhelmus, het hijsen van de vlag en het uitbrengen van een toast op de koning start om 10.15 u uur het Hofconcert door CMV Jeduthun en de Oldemarker Fanfare. Als uitsmijter wordt een medley gespeeld van Guus Meeuwis waarbij het publiek naar hartenlust kan meezingen.

Ook is de première van het Nieuw Talent Orkest Oldemarkt. Het publiek wordt gevraagd in het oranje te komen.