Koninklijke onderscheiding voor Tine Nouwen

Locoburgemeester Marcel Scheringa heeft zondag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Tine Nouwen-Van de Ven. Foto: Martijn Bijzitter

Locoburgemeester Marcel Scheringa heeft zondag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Tine Nouwen-van de Ven (79) uit Nederland. Dat gebeurde tijdens het laatste concert in de reeks van Blokzijl Klassiek van dit seizoen.

Tine Nouwen nam daarbij afscheid als programmeur klassieke concerten van de Stichting Blokzijl Klassiek. Vanwege haar verdiensten voor de stichting is zij bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Sinds 1997 is Tine Nouwen programmeur van klassieke concerten in Blokzijl. Deze concerten worden jaarlijks onder de naam Blokzijl Klassiek georganiseerd in de Grote Kerk. Het is met name aan haar inzet te danken dat Blokzijl Klassiek als podium voor klassieke muziek lokaal, regionaal én nationaal naam heeft gemaakt. Ook is de reeks uitgebreid van vier naar zes concerten. Professionele musici uit het hele land treden in Blokzijl op, zoals ook bij dit laatste concert van het seizoen waaraan de bekende pianist Hannes Minnaar meewerkte.

Als voorzitter van het Lente Podium Blokzijl biedt Tine Nouwen daarnaast aan jong talent de kans om op te treden. Zowel in De Oldenhof in Vollenhove als bij Blokzijl Klassiek. Hierdoor krijgen jonge musici in de leeftijd van 12 tot 15 jaar de mogelijkheid om podiumervaring op te doen.

Tine Nouwen was ook de drijvende kracht achter de oprichting van een comité van aanbeveling, bestaande uit topmusici. Dit comité zal het bestuur van de Stichting Blokzijl Klassiek na het vertrek van Tine Nouwen met raad en daad bij staan. Hierdoor is de continuïteit van de programmering gewaarborgd.

Nieuws

menu