Koor Sursum Corda uit Sint Jansklooster viert jubilea van 70, 60, 50 en 40 jaar

De vijf jubilarissen, vlnr: TIny van der Linde, Jansje Lassche, Henny Dedden, Gé van der Linde en Doortje van der Linden  van het koor Sursum Corda in Sint Jansklooster

De vijf jubilarissen, vlnr: TIny van der Linde, Jansje Lassche, Henny Dedden, Gé van der Linde en Doortje van der Linden van het koor Sursum Corda in Sint Jansklooster Foto: Sursum Corda

Sursum Corda, de Christelijke Gemengde Zangvereniging uit Sint Jansklooster heeft een bijzondere afsluiting van het seizoen gevierd. Vijf jubilarissen werden in het zonnetje gezet, waarvan een zelfs al zeventig jaar bij het koor zit.

Dat is Gé van der Linde die vijftien was toen ze lid werd van het koor. Ze wilde graag zingen maar volgens de regels was ze nog te jong. Ze hield vol en mocht uiteindelijk toch komen repeteren. In de zeventig jaar dat zij bij Sursum Corda zingt is zij ook een tijd voorzitter geweest van het koor. Zingen brengt haar nog altijd veel plezier. „Zolang ik kan, blijf bij het koor”, verklaart zij.

Henny Dedden en Doortje van der Linden zitten al zestig jaar bij het koor. Ook Henny Dedden was vijftien toen ze lid werd. Een vijftigjarig jubileum vierde Jansje Lassche en de voorzitter van het koor, Tiny van der Linde, zingt al veertig jaar bij Sursum Corda.

Deze bijzondere jubilea liet het koor niet ongemerkt voorbijgaan. De vijf leden zijn dinsdag gehuldigd voor hun trouwe inzet. Ze kregen een oorkonde namens de Nederlandse Zangersbond, een beeldje en een fleurig boeket onder applaus van aanwezige familieleden.