Korenconcert in Hervormde kerk Oldemarkt

Zomeravondconcert in de Hervormde kerk in Oldemarkt op zaterdag 25 juni.

Zomeravondconcert in de Hervormde kerk in Oldemarkt op zaterdag 25 juni.

Inmiddels kan wel worden gesproken van een traditie, want vele jaren achter elkaar is het gebruikelijk dat de koren van dirigente Co Jongsma-Hoekstra aan het eind van het seizoen een slotconcert geven. Op zaterdag 25 juni, in de Hervormde kerk in Oldemarkt, brengen de koren een gevarieerd programma.

Het zijn de koren Cantemus Dominum uit Marknesse, Cantorij Emmeloord en Looft den Heer uit Oldemarkt die samen met diverse instrumentalisten en solisten van zich laten horen. Ook is er samenzang onder orgelbegeleiding. Het belooft weer een afwisselende avond te worden.

Co Jongsma is vele jaren dirigent van zowel Cantemus Doninum als Looft den Heer. Tevens is zij de oprichtster van het kamerkoor de Cantorij Emmeloord. Het concert zal weer gevarieerd zijn, met oude werken van rond 1600 tot hedendaagse muziek, en ook Bach zal niet ontbreken. De akoestiek van de Hervormde kerk in Oldemarkt is de reden waarom dit concert al vele malen in hier wordt gehouden. Een schitterende ambiance voor een sfeervolle zomeravond.

Het korenconcert begint om 20.00 uur, de deur staat open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij, maar voor de onkosten en behoud van het kerkgebouw wordt er een collecte gehouden bij het uitgaan van de kerk. Na afloop is er, tegen een kleine vergoeding, koffie/thee/frisdrank bij een gezellig samenzijn in de Ontmoeting, het gebouw naast de kerk.