Kuierend door Giethoorn op weg naar de wintertijd

„Wat ben ik blij dat ik toevallig de aankondiging op facebook tegenkwam, mij heb ingeschreven en ook heb meegedaan. Wat een mooie wandeltocht door donker Giethoorn.” Dat zegt Alice Veld na het lopen van het jaarlijkse wandelevenement Tied d’r bi’j Kuier, georganiseerd door de Lionsclub Steenwijk. In totaal 125 wandelaars gingen zaterdagavond vanaf half acht van start bij Kulturhus De Eendracht.

Onderweg opengestelde attractiepunten waren punterwerf Schreur, museum De Oude Aarde, het bekende café De Fanfare (waar snert gegeten kon worden), de Doopsgezinde Kerk en natuurlijk de molen.

Onderweg opengestelde attractiepunten waren punterwerf Schreur, museum De Oude Aarde, het bekende café De Fanfare (waar snert gegeten kon worden), de Doopsgezinde Kerk en natuurlijk de molen. Foto: Martijn Bijzitter

Het was de derde keer dat de Lionsclub een dergelijke bijzondere avondwandeling voor het goede doel organiseerde. Het sportieve evenement wordt gehouden ter afscheid van de zomertijd en als welkom aan de wintertijd. Omdat in het laatste weekend van oktober de klok een uur wordt teruggezet, komt er een extra uur bij. Oftewel: Tied d’r bi’j (op z’n dialects). Zo is de Tied d’r bi’j wandeling ontstaan. De vorige twee edities werden in Steenwijk gehouden. Nu in Giethoorn, en met als goed doel geld inzamelen voor de restauratie van Gieterse Koornmeule. Evenals een aantal andere bezienswaardigheden aan de route was ook de molen deze avond geopend voor de wandelaars. De Lionsclub haalde met de wandeling zo’n 1100 euro op als bijdrage voor de restauratie van de molen.

Doedelzakspeler

Nieuws

menu