Kulturhus van Giethoorn toont werk van 42 deelnemende kunstenaars aan Attelierroute Weerribben-Wieden. Vijf kunstenaars exposeren hun pop-up atelier

'Kysha' jaar 2021. Foto: Art by Marinka

Het eerste weekend van oktober vindt de Atelierroute Weerribben-Wieden plaats. Ook het Kulturhus van Giethoorn opent dat weekend de deuren en heeft maar liefst vijf kunstenaars met hun pop-up atelier en de overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute.

De Atelierroute Weerribben-Wieden vindt plaats op 1 en 2 oktober, waarbij 42 kunstenaars hun deuren openen van 11.00 tot 17.00 uur. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende locaties kun je vinden op www.atelierrouteweerribbenwieden.nl . Ook is er een flyer met alle deelnemende kunstenaars en locaties verkrijgbaar bij de locaties.

In het Kulturhus is tijdens de Atelierroute één werk te bewonderen van alle deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute. Deze wordt op vrijdag 30 september om 19.30 uur officieel geopend door Harold Viscaal, voorzitter Stichting Weerribben-Wieden. Deze expositie met 42 werken laat de diversiteit aan kunstenaars uit de regio zien. De overzichtentoonstelling is overigens de gehele maand oktober te bewonderen.

Exposanten in het Kulturhus

Naast de kunstwerken van alle 42 deelnemende kunstenaars tonen vijf kunstenaars hun pop-up atelier bij het Kulturhus in Giethoorn. Zo is Lia Gurowitsch een eigentijdse primitieve en succesvolle schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid.

Hanna Schut werd geboren in Amsterdam en bracht haar jonge jaren door aan de rand van deze stad, waardoor ze ook met het buitenleven in aanraking kwam. Tijdens haar leven in de randstad groeide het verlangen naar het platteland, vandaar haar verhuizing naar Drenthe. De realistische kunstwerken van Hanna geven dit prachtig weer

Marcelle van der Leeuw van Atelier Het Blad van de bomen laat graag de mooie belijningen en houtstructuur van bomen zien in haar meubels en sieraden. Haar werk is gesigneerd met een teken dat verwijst naar het Chinese teken voor ‘zien’. Duurzaamheid vindt ze belangrijk. Het hout dat zij gebruikt is meestal afvalhout of het is FSC goedgekeurd. Alle tafels en objecten zijn afgewerkt met producten op natuurbasis.

Erik Stokker (Artbyest) maakt grafische kunstwerken. De originele pentekeneningen zijn zeer gedetailleerd en getekend met grafische rOtring pennen. Precisie stipwerk (pointillisme), strakke lijnen, grafische patronen en hersenspinsels wisselen elkaar af.

Bij Marinka Westhuis is het al van jongs af aan duidelijk dat ze graag creatief bezig is. Als Art by Marinka vult ze nu veel van haar vrije tijd met tekenen, schilderen en beeldende kunstwerken. Ze streeft naar perfectie, dit is terug te zien in haar kunstwerken

Nieuws

Meest gelezen

menu