Kunstenaars starten met handwerkcafé, fotografiecursus en kunstinloop. 'Woldschool is walhalla qua licht, ruimte en rust'

Sinds half juli hebben drie kunstenaars een atelier in de Woldschool. Die plek is een walhalla voor hen qua licht, ruimte en rust. Nu fotografe Mirjam Lensink, textielkunstenaar Antoinette Versteeg en kunstschilder Son Hekelaar gesetteld zijn, willen zij graag verbinding leggen met de inwoners van Steenwijkerwold. Na de herfstvakantie starten zij met een fotografiecursus, handwerkcafé en kunstinloop.

De voormalige Woldschool in Steenwijkerwold heeft een nieuwe bestemming gekregen: Drie kunstenaars vestigen zich in het pand. Op de foto: De drie kunstenaars op een rij: Son Hekelaar (l), Antoinette Versteeg en Mirjam Lensink.

De voormalige Woldschool in Steenwijkerwold heeft een nieuwe bestemming gekregen: Drie kunstenaars vestigen zich in het pand. Op de foto: De drie kunstenaars op een rij: Son Hekelaar (l), Antoinette Versteeg en Mirjam Lensink. Foto: René Wiegmink

Op de ramen van de Woldschool hangen posters met de tekst: ‘Ik word beschermd’. Vastgoedbeschermer heeft die opgehangen. Deze organisatie verhuurt de klaslokalen anti-kraak aan de drie kunstenaars en drie jongvolwassenen die hier wonen. Op het krijtbord in de hal staan al hun namen en lokaalnummers geschreven.

Nieuws

menu