Kunstwerk van versgemaaid riet in de maak

Onder leiding van kunstenaar Elmo Vermijs werden de bossen versgemaaid riet verwerkt tot een kunstinstallatie. Foto Campagne Ongezouten

Deze herfstvakantie is er tijdens de Beleefweek in Nationaal Park Weerribben-Wieden van alles te doen. Het thema is ‘Water’ en er zijn meer dan 30 activiteiten en er is aan alle leeftijden gedacht.

Afgelopen vrijdag startte de week al met een kunstproject, georganiseerd door de groep Ongezouten. Die reist met een campagne door het IJsselmeergebied, de randmeren en de oude kusten om daar de ongezouten verhalen, toekomstbeelden en een visie op het gebied op te halen. Dat is onder meer vormgegeven met een kunstproject in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Kunstinstallatie van riet

Daar is vrijdag een begin gemaakt aan een kunstwerk van versgemaaid riet. In de regen werden de bossen riet onder leiding van Studio Elmo Vermijs op hun plaats gelegd. Het bladriet wordt uiteindelijk verwerkt in een kunstinstallatie onder leiding van de studio uit Amsterdam.

De hele week is er aandacht voor kunst in en rond het natuurgebied. Galerieën openen deuren en organiseren lunches. Er zijn verschillende vaarexcursies, dwars door de natuur, of met een lekker diner aan boord.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven. Waterdiertjes vangen en onderzoeken, of een OERRR Wilde buitendag bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Op de website visitweerribbenwieden.nl staat het complete en zeer diverse programma van de Beleefweek.

Nieuws

menu