Kunstwerk voor 75-jarig ZONL 'Houtskooltekening symboliseert samenwerking'

Voorzitter van de Ledenvereniging Jos Becker overhandigt het kunstwerk aan ZONL-bestuurder Albert Hilvers (rechts).

Voorzitter van de Ledenvereniging Jos Becker overhandigt het kunstwerk aan ZONL-bestuurder Albert Hilvers (rechts). Foto: Pim van der Maden

Om het 75-jarig bestaan van Zorggroep Oude en Nieuwe Land te vieren heeft de ledenvereniging een kunstwerk laten maken. Dat is maandag namens de vereniging door Jos Becker overhandigd aan de bestuurder van de Zorggroep, Albert Hilvers. Het werk is gemaakt door kunstenares Anca Blok.

Jos Becker, de voorzitter van de ledenvereniging, sprak de wens uit dat Zorggroep Oude en Nieuwe Land een belangrijke rol mag blijven spelen in de zorg in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. De ledenvereniging, die in 2006 is opgericht, werkt al jaren nauw samen met de Zorggroep. Om die samenwerking in een kunstwerk te vatten werd kunstenares Anca Blok benaderd. Zij was onlangs nog te zien in het televisieprogramma Sterren op het doek waar voetbalanalist Johan Derksen haar houtskoolportret uitkoos om mee naar huis te nemen.

Op het geschonken kunstwerk is een jonge hand te zien die uitreikt naar een oudere hand. Daaronder prijkt de geschreven tekst: ’75 jaar. Gisteren of lang geleden. Oud en nieuw versmelten. Met elkaar in verbinding. Samen. Samen reiken we de hand voor de ander.’ Zorggroep-bestuurder Albert Hilvers was zichtbaar geroerd door het geschenk en sprak zijn dank uit naar de vereniging. Hij wenste samen nog vele goede dingen voor de samenleving te kunnen realiseren.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) is de grootste zorgaanbieder in de regio en het 75-jarig bestaan is niet ongemerkt voorbijgegaan. Zo is er een speciaal jubileumboek uitgegeven en zijn er festiviteiten op de verschillende locaties georganiseerd.