Laatste lockdown zijn ‘enkele gesprekken’ gevoerd met ondernemers: ‘Café met gordijnen dicht ontving toch klandizie’

„Excessen zijn er niet geweest”, zegt teamchef van politie Steenwijkerland Laura Gosewisch. Tijdens de laatste lockdown vanaf medio december zijn er wel enkele gesprekken gevoerd met ondernemers over de bedrijfsvoering in coronatijd. „Zo was er in Steenwijk een café waarbij de eigenaar dacht dat hij met de gordijnen dicht wel klandizie kon ontvangen. Daar is een gesprek mee geweest, en dat is voor mijn gevoel goed opgelost.”

Teamchef van politie Laura Gosewisch ziet dat er ook in Steenwijkerland steeds meer cybercrime voorkomt.

Teamchef van politie Laura Gosewisch ziet dat er ook in Steenwijkerland steeds meer cybercrime voorkomt. Foto: Martijn Bijzitter

Zo rond de jaarwisseling werd er in het Kuinderbos een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen. In dit geval ging het om restanten van een hennepkwekerij. Maar er worden ook wel chemische drugs, veelal in vaten, in de bossen gedumpt. „Soms heb je zo in korte tijd één of twee gevallen, en dan weer anderhalf jaar niks”, zo ervaart Gosewisch. Een patroon zit daar dus niet in. „Ik weet nog dat we drie jaar geleden zes dumpingen hebben gehad in IJsselland in een kort tijdsbestek. Daar is destijds iemand uit Noord-Brabant voor aangehouden. Het is vaak zo dat degene die het afval dumpt uit een ander deel van ons land komt. Dan is de pakkans een stuk kleiner dan wanneer je het zeg maar in eigen achtertuin gooit.”

Nieuws

menu