Lambertusmarkt op Hemelvaartsdag in Oldemarkt: ruim 175 kramen, kinderparadijs en livemuziek én drie dagen van alles te doen in de feesttent!

Traditiegetrouw is het topdrukte in Oldemarkt tijdens de Lambertusmarkt.

Traditiegetrouw is het topdrukte in Oldemarkt tijdens de Lambertusmarkt. archief Wilbert Bijzitter

Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) staat Oldemarkt weer in het teken van de Lambertusmarkt. Lambertusmarkt is in de loop van de jaren gegroeid tot een volwaardige jaarmarkt en is wijd en zijd een begrip geworden in de regio.

Met ruim 175 kramen, goed voor zo’n twee kilometer aan marktwaren, en een jaarlijkse bezoekersaantal van ruim 25.000 bezoekers behoort het bij consument en marktkooplui tot een van de aantrekkelijkste jaarmarkten op Hemelvaartsdag.

Naast de markt zelf valt er genoeg te zien en te beleven. Zo is er voor deze ene dag een waar kinderparadijs opgebouwd met de nodige attracties. Dit alles is te vinden op het Marktplein.

Livemuziek op verschillende locaties

Ook op gebied van muziek wordt weer het nodige ten gehore gebracht op de markt. De muzikale omlijsting van de markt is heel divers. Livemuziek wordt gespeeld op verschillende locaties in Oldemarkt van de bekende dweilnummers tot de klassiekers.

Rondom het dorp zijn weilanden ingericht als parkeerterreinen om de grote bezoekersstromen te bergen. Voor het parkeren wordt een bedrag van 3,- euro gevraagd.

Drie dagen feest

In het verleden was er op het evenemententerrein een grote feesttent te vinden hebben we samen met Family het Hof besloten de tent het hele weekend te laten staan. „De tent stond er toch”, vertelt Paula Hoomoedt, beheerster van MFC Dalzicht. „Uiteindelijk wordt - door de twee coronajaren - dit de de derde keer dat we drie dagen feest hebben!” Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de feeststichting, die in september het jaarlijkse dorpsfeest voor zijn rekening neemt.

Die donderdag zorgen dj’s de de hele dag én avond voor muziek, en vrijdag 27 mei is het Open Oldemarkt Koppel Darts Toernooi. De bekende darter Richard Veenstra en zijn zwager Abel Oosterveld vormen één van de koppels. Zaterdag 28 mei treedt niemand minder dan de befaamde coverband Queen Mania op in de feesttent. Paula: „Normaal gesproken treedt deze band op op grote festivals, maar voor deze gelegenheid komen ze speciaal vanuit Italië overvliegen voor een optreden in onze feesttent!” Er zijn nog kaarten verkrijgbaar (via Dalzicht en Family het Hof).