Landgoed Berg & Caterstee overgedragen aan de Stichting Oldenhof

Vlnr: Bestuurslid/beheerder Aart Jan Troost, Claar barones Sloet van Oldruitenborgh en secretaris Anneke barones Sloet bij de overdracht van Berg & Caterstee naar de Oldenhof.

Mevrouw dr. C.J.M. (Claar) barones Sloet van Oldruitenborgh heeft 28 december het 32 hectare tellende landgoed Berg & Caterstee overgedragen aan de stichting Oldenhof

Beide landgoederen hebben een gemeenschappelijke cultuurhistorische herkomst. Met de overdracht wil Claar Sloet een bijdrage leveren aan het behoud van De Oldenhof voor de toekomst en aan de continuïteit voor Berg & Caterstee.

‘Blijk van vertrouwen’

Het bestuur van de Oldenhof is blij verrast met dit gebaar: „We zien het als een blijk van vertrouwen, maar realiseren ons ook dat het een grote verantwoordelijkheid is om de samengevoegde landgoederen een goede toekomst te geven”, aldus voorzitter Martin Knol. „Claar Sloet heeft gelukkig aangegeven ook de komende jaren met haar betrokkenheid en ervaring een bijdrage te willen leveren aan een verantwoord beheer.”

Met de oprichting van de Stichting Oldenhof in 1976 heeft de vader van Claar Sloet, Jan Willem baron Sloet, een belangrijke stap gezet naar het overbrengen van vroeger privébezit naar het ‘algemeen belang’ (ANBI). Claar Sloet heeft als oud-voorzitter, bewoner en beheerder van de Oldenhof met allerlei activiteiten daaraan praktisch vormgegeven: concerten, open-tuinen, excursies, scholenproject, huwelijken en andere openbare activiteiten. Met de overdracht van Berg & Caterstee naar de Stichting Oldenhof wordt het oppervlak van het landgoed aanzienlijk uitgebreid. Ook wordt veel natuur- en landschapskwaliteit in het centrale deel van het Hoge Land van Vollenhove onder haar vleugels gebracht waarmee De Oldenhof in brede zin wordt versterkt.

Nieuws

menu