Leden Schaatstrainingsgroep Giethoorn (STG) doen mee aan clubwedstrijden in Thialf

Vanwege het ontbreken van natuurijs doen de leden van de Schaatstrainingsgroep Giethoorn graag mee aan de clubwedstrijden die in Thialf plaatsvinden.

Vanwege het ontbreken van natuurijs doen de leden van de Schaatstrainingsgroep Giethoorn graag mee aan de clubwedstrijden die in Thialf plaatsvinden. Foto: Gerwin van Oosten

Er doen flink wat leden van de Schaatstrainingsgroep Giethoorn (STG) mee aan wedstrijden voor clubs die trainen op het ijs van Thialf.

STG heeft enthousiaste pupillen en junioren en voldoende kader om de jeugd goed te begeleiden. Jeugd die niet alleen uit Steenwijkerland komt, maar ook uit plaatsen als Havelte, Meppel, Staphorst en Zwartsluis. De club voert actief beleid om jeugd te bewegen mee te doen aan wedstrijden en dat werpt vruchten af.

Al vanaf een jaar of acht is het mogelijk om aan wedstrijden mee te doen. Sommigen reden een 100 en een 500 meter. Anderen kozen voor alternatieve afstanden. Dankzij de serieuze benadering zag het er van start tot finish ‘professioneel’ uit. Een echte starter die de commando’s geeft, stilstaan net als de vedetten en pas vertrekken na het schot. Velen verbeterden hun beste tijd en zullen zich waarschijnlijk niet hebben gerealiseerd dat ze in de voetsporen stapten van clubiconen als Leslie Koen, Carla Zielman, Ineke Dedden en vele anderen.

Ook stond er een fanatieke 70 plusser aan de start, die ver weg bleef van zijn persoonlijke records, maar toch genoot.