Leerlingen van de St. Martinusschool in Vollenhove halen ruim 6000 euro op voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije

Enthousiast dansen de leerlingen van de St. Martinusschool in Vollenhove tijdens de Koningsspelen.

Enthousiast dansen de leerlingen van de St. Martinusschool in Vollenhove tijdens de Koningsspelen. Foto: Aangeleverd

De kinderen van de St. Martinusschool in Vollenhove hebben vandaag meegedaan aan de landelijke sportdag van de Koningsspelen, net als veel andere kinderen in Nederland.

Er waren niet allen sportieve spellen op het schoolplein in Vollenhove, maar ook op de voetbalvelden en in het zwembad. „Het was een prachtige dag om samen sportief bezig te zijn. Het was droog en af en toe scheen zelfs de zon. Er waren heel veel ouders aanwezig om de kinderen te begeleiden en ervoor te zorgen dat het eten klaargemaakt werd dat de landelijke organisatie van de Koningsspelen voor deze dag beschikbaar had gesteld”, vertelt Jeanette Masteling, directeur van de St. Martinusschool.

Deze speciale sportdag werd voor de kinderen van de St. Martinusschool in Vollenhove wel extra speciaal omdat het totale bedrag van hun sponsorloop, die ze eerder deze maand georganiseerd hadden, bekend werd gemaakt. „De kinderen hadden voor het goede doel heel veel rondjes gelopen en samen hebben ze maar liefst 6.192,86 euro opgehaald”, zegt Masteling enthousiast.

Het totale bedrag is voor de hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. „Samen bewegen is gezond en gezellig. En een ander kunnen helpen met je sportieve inzet, dat is geweldig”, aldus de directeur.