LentePodium brengt jong muzikaal toptalent

De 13-jarige Demian Filatov speelt zondagmiddag op het LentePodium.

De 13-jarige Demian Filatov speelt zondagmiddag op het LentePodium. Foto Edoland

Zes jonge musici zijn zondag 23 april te horen op het landgoed de Oldenhof. Ze komen uit verschillende provincies en ze studeren alle zes aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. De oudste is 17 en de jongste 13. Ze brengen een heel aantrekkelijk programma met muziek van Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Liszt, Tsjaikovski, Debussy en Prokofjev.

Ze zijn nog jong deze talenten, maar ondanks hun prille leeftijd hebben ze al een respectabele staat van dienst. Ze zijn door verschillende jury’s beoordeeld als ‘bijzondere muzikale persoonlijkheden … ideale vertolkers … musici met een groot inlevingsvermogen in de emotionele klankwereld van de componist’. Ze deden met groot succes mee aan belangrijke concoursen, zoals het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours (PCC) en het Britten Vioolconcours en ze geven concerten in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Twee van de groep zijn dit jaar genomineerd voor de nationale finale van het Prinses Christina Concours: pianisten Thijs Willers (17) en Demian Filatov (13). Demian komt uit Oekraïne en is met zijn familie naar Nederland gevlucht. Hij heeft les van Frank van de Laar.

Het concert wordt gegeven op zondag 23 april op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De jonge musici brengen een ‘volwassen repertoire’, zoals de sonate Pathétique van Beethoven, het eerste pianotrio van Mendelssohn, een van de preludes van Debussy en de derde pianosonate van Prokofjev. Het is een concert dat u niet kunt missen! Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kunt u doen bij: Tine Nouwen 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com en Eva Schepers 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com