LentePodium brengt lenteconcert met vier jonge topmusici

Calure bestaat Eline de Vries, Camille Buitenhuis, Ruth Bosboom en Caspar Westerman. Foto: Lentepodium

Ze vormen samen het Calure Kwartet, deze vier jonge, maar al grote musici. Het is dan ook ‘een kwartet met Allure’. Op zondag 15 mei komen ze naar het landgoed de Oldenhof met een heel aantrekkelijk, zonnig en deels romantisch programma. Het concert begint om 15.30 uur.

De musici zijn violisten Eline de Vries en Camille Buitenhuis, altvioliste Ruth Bosboom en cellist Caspar Westerman. Ze studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De vier hebben een indrukwekkend aantal prijzen gewonnen op concoursen en festivals als het Britten Viool Concours, het Prinses Christina Concours, het Italiaanse Val Tidone Concours, het Russische Stars of the Olympus Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Het kwartet geeft inmiddels concerten door het hele land en speelde samen met onder meer Remy van Kesteren en het Matangi Kwartet.

Het concert wordt gegeven op zondag 15 mei op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De musici spelen het ‘Reiterquartett’ van Haydn, de ‘Langsamer Satz’ van Webern, een laat romantisch liefdeslied en het lyrische en zomerse strijkkwartet opus 51 no 2 van Brahms.

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen via www.lentepodiumblokzijl.nl Tine Nouwen, tel: 06-53924396, email: cmcmnouwen@gmail.com Eva Schepers, tel: 0527-202988, email: eva.schepers.kipp@gmail.com

Nieuws

menu