Lenthe van Dijk uit Tuk Overijsselse Bixie-Kampioen in dressuur B1, paardenvriendin Sara Jeukens uit Eesveen werd derde bij het springen AA.

Paardenvriendinnnen Sara Jeukens en Lenthe van Dijk vallen in de prijzen tijdens het Overijssels Kampioenschap Ponyrijden. Lenthe werd kampioen in dressuur B1, Sara derde bij het springen AA.

Paardenvriendinnnen Sara Jeukens en Lenthe van Dijk vallen in de prijzen tijdens het Overijssels Kampioenschap Ponyrijden. Lenthe werd kampioen in dressuur B1, Sara derde bij het springen AA. Foto: Aangeleverde foto

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen ponyrijden is Lenthe van Dijk uit Tuk zaterdag kampioen geworden in de klasse B1 dressuur. Paardenvriendin Sara Jeukens uit Eesveen werd derde in de klasse AA springen. De twee hadden zich geplaatst tijdens de Bixie-talentendag in IJsselmuiden.

De jonge ruiters zijn lid van rijverening Steenwyck en namen met hun pony’s deel aan de onderdelen dressuur en springen in de speciale Bixie-klasse. Deze klasse is voor jong talent in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Zij kunnen zo ervaring opdoen in de wedstrijdsport en wordt georganiseerd vanuit de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, de KNHS.


Twee onderdelen

De 9-jarige Lenthe verscheen als eerste aan de start met haar pony Saffier de L’Eguille in de dressuurproef B1. De jury had lovende woorden voor deze combinatie. De 7-jarige Sara ging daarna van start met haar pony Daisy en ging foutloos rond in het springparcours in klasse AA. Daarna reed zij een dressuurproef en ook over haar was de jury te spreken. Lenthe sloot de wedstrijddag af met haar springparcours waarna het wachten was op de prijsuitreiking.


Bixie-kampioen Lenthe

Lenthe van Dijk haalde geen prijs bij het springen maar werd wel Bixie-kampioen in de klasse B1 dressuur. Sara Jeukens bleek een derde prijs in de wacht te hebben gesleept bij het springen in de klasse AA, maar viel buiten de prijzen bij dressuur.