Leuke verrassing van muziekvereniging De Bazuin Scheerwolde: eerste concert na de lockdown in de openlucht! (met video)

Uit alle hoeken en gaten kwamen belangstellenden woensdagavond naar de brug bij de Wetering: muziekvereniging De Bazuin hield een kleinschalig optreden op het grasveld bij de brug.

Zomeravondconcert muziekvereniging De Bazuin Scheerwolde.

Zomeravondconcert muziekvereniging De Bazuin Scheerwolde. Foto: Wilbert Bijzitter

Omwonenden en toeristen genoten eendrachtig van de prachtige muziek. Slechts vier keer hebben de muzikanten gerepeteerd, maar ze slaagden erin een afwisselend optreden neer te zetten, waarbij ook popsongs als ‘A Miracle’ van Ilse de Lange niet ontbraken.


Mensen hadden stoeltjes meegenomen, zochten een plekje in het (pasgemaaide!) gras, zaten in hun sloepje, stonden op de brug of beluisterden het concert vanaf de camping aan de overkant van het water. Waar overigens ook vol verve geapplaudisseerd werd. De Bazuin zorgde voor koffie/thee en cake voor de toehoorders.

De muzikanten hadden hun bladmuziek met wasknijpers vastgezet om wegwaaien te voorkomen. ‘Het gras is gemaaid, de weg is geveegd, er mag gedanst worden!’, riep de enthousiaste dirigent. Zover kwam het niet, maar er werd wel vrolijk meegeklapt. En al trokken er donkere wolken over, het bleef droog tot iedereen weer thuis was.