Lever de komende week overtollige kleding in bij OBS de Voorpoort

Kleding kan deze week worden ingeleverd bij OBS De Voorpoort.

Kleding kan deze week worden ingeleverd bij OBS De Voorpoort.

Obs de Voorpoort doet weer mee aan de kledinginzamelingsactie van Bag2School. Dit is een supermooie actie. De kinderen krijgen besef dat hun kleding een tweede leven krijgt. Dat de kleding terecht komt bij mensen die het hard nodig hebben, en niet bij de afvalverwerker verdwijnt. Een win-win situatie dus!

Bag2School is een internationaal bedrijf met een groene kijk op de maatschappij. Zij verzamelen kleding van o.a. scholen en keren per kilo een bedrag uit. Net als Bag2School wil ook OBS de Voorpoort de afvalberg niet nóg hoger maken. Deze wijze van werken is dus een prima manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om de school te laten sparen voor dat extraatje. Het ingezamelde geld wordt opgespaard en dan besteed aan materialen voor de kinderen (zoals bijv. de mooie nestschommel op het plein).

Hierbij dus een oproep aan iedereen om gebruikte (schoon en onbeschadigde) kleding, dekens, lakens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, riemen, handtassen en schoenen (per paar aan elkaar geknoopt) in te leveren bij OBS de Voorpoort. De kleding wordt opgehaald en wordt gesorteerd en ongesorteerd naar hulporganisaties in Oost- en West-Europa, Afrika en Azië gestuurd. Vervolgens komt de kleding terecht bij de mensen die dit het hardst nodig hebben. Oekraïne hoort hier dus ook bij.

80% van de kleding wordt hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Tevens leidt het tot meer werkgelegenheid in deze landen en voorkomt dat er nog meer bruikbare kleding in de vuilnisbak eindigt. Alleen maar voordelen dus. Daarom wil de school graag iedereen enthousiast maken voor het opruimen van de kledingkast en overbodige kleding in een zak te doen en te schenken aan OBS de Voorpoort, Groenestraat 36 in Vollenhove.

Inleveren is mogelijk van maandag- 16 mei t/m dinsdagavond 24 mei tussen 19.00 en 20.00 uur. Dan is er iemand aanwezig op school om eventueel te helpen met de zakken. Het mag ook onder het afdak bij de voordeur van de school gezet worden