Loco-burgemeester van Steenwijkerland Melvin Smit ontbijt samen met scholieren van De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot

Wethouder en locoburgemeester Melvin Smit ontbijt samen met de leerlingen.

Wethouder en locoburgemeester Melvin Smit ontbijt samen met de leerlingen. Foto: Wilbert Bijzitter

Loco-burgemeester Melvin Smit heeft donderdagochtend samen met leerlingen van De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot ontbeten.

Van 3 tot en met 7 oktober ontbijten zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen uit hun regio. Het burgemeestersontbijt in Steenwijkerland vond donderdagochtend op basisschool De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot plaats. Alle leerlingen schoven aan voor het ontbijt. Namens de gemeente Steenwijkerland kwam loco-burgemeester Melvin Smit mee-eten. Bakker Muis uit Steenwijkerwold verzorgde en bezorgde het ontbijt op De Buuzekaemp.

De afgelopen twee jaar kon het Burgemeestersontbijt – vanwege corona – niet doorgaan. Nu is het terug in een nieuwe vorm waarbij het ontbijt wordt verzorgd door ambachtelijke bakkers uit de regio. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt (dit jaar van 7 – 11 november) georganiseerd. Loco-burgemeester Melvin Smit: „Een gezond ontbijt is een belangrijke start van de dag. Daarom is het goed om daar aandacht voor te vragen en dat doen we met dit Burgemeestersontbijt. Ik schuif er daarom graag bij aan.”

Tijdens het Burgemeestersontbijt las locoburgemeester Melvin Smit ook voor uit het prentenboek Egalus ter gelegenheid van de Kinderboekenweek die op 5 oktober is begonnen. Het thema van de week is ‘Giga-groen’.