Lola van Zoggel (8) op de rode loper tijdens première van de film Narcosis op het Nederlands Film Festival

Lola van Zoggel, naast actrice Thekla Reuten en haar filmbroertje Sepp Ritsema op de rode loper tijdens de première op het Nederlands Filmfestival van de film Narcosis. Sabine Vegelien

De 8-jarige Lola van Zoggel uit Blokzijl was zaterdagavond in Utrecht, voor de première van de film Narcosis. Ze stond daar op de rode loper onder andere naast haar mede-acteurs Thekla Reuten, Fedja van Huêt en haar filmbroerje Sepp Ritsema.

Voor de gelegenheid droeg Lola een groen zijde-achtig broekpak dat speciaal voor haar is gemaakt, voor op de rode loper. „Het was een fantastische première”, vertelt Sabine Vegelien, de moeder van Lola. „De film Narcosis is genomineerd voor vier Gouden Kalveren.”

Eerder deze maand werd ook al bekend dat de film de Nederlandse inzending wordt voor de Oscars. De film gaat over een hecht gezin dat ontwricht raakt wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. „De première was een hele happening, en Lola manoeuvreert zich overal tussendoor alsof ze daar altijd al staat. Ze praat me iedereen en staat iedere verslaggever te woord. Laat haar maar schuiven hoor.”

Nieuws

menu