Maak kennis met JeugdNatuurClub De Wieden

De JeugdNatuurClub de Wieden organiseert regelmatig leuke activiteiten.

De natuur ontdekken en daar leuke dingen doen. Dat is waar JeugdNatuurClub De Wieden voor staat. Kinderen vanaf groep 5, die wonen in of ten zuiden van De Wieden en die het leuk lijkt om lid te worden, zijn van harte welkom op de kennismakingsmiddag op 31 augustus. Kennismaken is gratis en vindt plaats bij Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1. Er kan gestart worden om 14.00 uur en om 14.45 uur. De middag duurt 2 uur. Graag van tevoren aanmelden via jncdewieden@natuurmonumenten.nl.

In september start voor de leden het seizoen van de JeugdNatuurClubs in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Eén woensdag per maand is er een clubmiddag. Het programma is heel afwisselend: we beginnen met kennismaken, gaan naar het vogelringstation, ontdekken de wereld van de paddenstoel, gaan vogelvoer maken, helpen in het rietland, stappen op de boot om reeën te spotten, gaan op zoek naar de kievitsbloem en sluiten op 10 mei af met de seizoensafsluiting. In december is er geen activiteit.


Voor wie en door wie

JeugdNatuurClub De Wieden is voor kinderen vanaf groep 5 die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel. De leden komen uit de ‘wiede’ omgeving, vandaar deze naam. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals vriendschappen of het kunnen samen rijden naar de verschillende startlocaties. Er zijn elk seizoen acht clubmiddagen. Het lidmaatschap kost € 25. JeugdNatuurClub De Wieden is een gezamenlijke activiteit van Natuurmonumenten De Wieden, Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

JeugdNatuurClub De Weerribben activiteit

Naast de kennismakingsdag heeft JeugdNatuurClub in De Weerribben heeft woensdag 7 september weer de eerste activiteit van het nieuwe seizoen. Deze gaat over kriebelbeestjes in het Woldlakebos. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar: jeugdnatuurclubdeweerribben@gmail.com.


Informatie of aanmelden

Meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op deze website. Ook is de organisatie te bereiken via jncdewieden@natuurmonumenten.nl


Nieuws

Meest gelezen

menu