Maak kennis met de Junior Rangers van de Weerribben-Wieden

Elke maand wordt er door ‘IVN Junior Rangers Nederland’ voor een vaste groep jongeren een activiteit in het Nationaal Park georganiseerd. Foto IVN Overijssel

De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden starten zaterdag 17 september met het nieuwe seizoen waar ook belangstellende jongeren (12 t/m 16 jaar) welkom zijn. Jongeren die niet bang zijn om vies te worden, graag bijzondere plekken willen ontdekken, van de natuur houden en graag de handen uit de mouwen steken zijn van harte welkom om met de groep Junior Rangers kennis te maken.

De kennismaking vindt plaats bij Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1 en start zaterdagmorgen om 9.00 uur. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar juniorrangers@ivn.nl. Het programma is om 12.00 uur afgelopen. Na een korte introductie gaat de groep aan boord en vaart naar de plek waar vroeger het veenwerkersdorp Beulake lag. Op die bijzondere plek gaat de vrijwillige reddingsdienst een reddingsoefening doen. Een leuke en leerzame activiteit over plezier en risico’s van leven op en om het water in Weerribben-Wieden.

Iedere maand een andere activiteit

Elke maand wordt er door ‘IVN Junior Rangers Nederland’ voor een vaste groep jongeren een activiteit in het Nationaal Park georganiseerd met het doel om jongeren de mooie natuur en het landschap in hun eigen woonomgeving te laten ontdekken. Jongeren van 12 t/m 16 jaar uit de hele gemeente Steenwijkerland en wijde omgeving - die het voortgezet onderwijs volgen - kunnen zich aansluiten bij deze actieve groep die heel wat werk verzet in de natuur van hun ‘achtertuin’, Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger

Voor je je een echte Junior Ranger mag noemen, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger. Zo kun je kennismaken met het werk van een ‘Ranger’ (boswachter) en het natuurgebied. Na het volgen van een volledig seizoen en een korte presentatie tijdens het afsluitende kamp, ontvang je een certificaat en ben je officieel Junior Ranger. Kijk voor meer informatie Op de website van het Nationaal Park .

De Junior Rangers komen in het seizoen van september t/m juni tien keer samen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders. De kosten zijn €50,00 per deelnemer per jaar. Lijkt het je leuk om Junior Ranger te worden? Stuur dan een e-mail juniorrangers@ivn.nl

Nieuws

menu