'Man met het stenen hart': jeugdtheater in 't Lam Ontmoet

Scène uit 'Man met het stenen hart' Foto: Jeanet Bouwmeester

Kindertheatergroep Garage TDI speelt zondagmiddag 16 januari de voorstelling ‘Man met het stenen hart’ in het doopsgezinde kerkje ‘t Lam aan de Breestraat 2.

‘t Lam Ontmoet organiseert zondagmiddag 16 januari om 15.00 uur een leuke kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. „Had ik maar een hart van steen,” verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten. Een vertelling met poppen uitgevoerd in een miniatuur coulissen decor.

„Het gevaar bestaat dat we moeten annuleren met het oog op de dan geldende coronamaatregelen, maar we proberen het, want er moet vooraf gereserveerd worden,” aldus Karin Klomp van ‘t Lam Ontmoet. De voorstelling begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 7,50, voor kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene. Reserveren noodzakelijk: karin@karinklomp.nl

Kijk voor meer informatie op www.hetlamontmoet.nl

Nieuws

menu