'Man met het stenen hart' komt naar 't Lam

Jeugdtheater Garage TDI vertolkt Man met het stenen hart. Foto: Jeanet Bouwmeester

‘t Lam Ontmoet sluit het seizoen zondagmiddag 15 mei af met de bijzondere jeugdtheatervoorstelling ‘Man met het stenen hart’ door de jonge spelers van Garage TDI uit Assen; geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De voorstelling begint om 15.00 uur en de entree is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

‘Man met het stenen hart’ is een moderne vertelling met poppen, uitgevoerd in een miniatuur coulissendecor.

Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. „Had ik maar een hart van steen” verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten.

Om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen er naartoe te gaan is de voorstelling gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Oudere kinderen en volwassenen betalen € 7,50,- per kaartje. Betalen kan (gepast geld of met pin) op de dag zelf aan de zaal van ‘t Lam aan de Breestraat 2.

Reserveren kan nu al: karin@karinklomp.nl .

Nieuws

menu