Marineschip meert aan in Vollenhove, duikersteam vist bootwrak van de bodem: 'Een leuke belevenis'

Een marineschip bracht dinsdag een bezoek aan Vollenhove. Plan was om aan te meren in de nieuwe jachthaven, maar dat lukte niet omdat het schip te breed is en het niet over een boegschroef beschikt, geeft havenmeester Luit Spijk aan. Verderop, voor de Vollenhoverbrug, lukte dat wel.

Het wrak, een polyboot, werd van de bodem gevist.

Het wrak, een polyboot, werd van de bodem gevist. Foto: Luit Spijk

Voor havenmeester Spijk een leuke afwisseling van zijn toch al zo diverse dagen. „Het ging om een schip van de Marine met een duikersteam aan boord”, vertelt hij. De komst van de A852 Argus, dat onder andere zoekt naar vliegtuigwrakken in het IJsselmeer, bleek nuttig.

Polyester boot

Want ook in Vollenhove werd een wrak van de bodem gehaald. Het ging om een polyesterboot. Spijk: „Bij de steiger speelt jeugd. Ze springen er het water in. Eventuele scherpe stukken zijn gevaarlijk. Fijn dat het wrak is weggehaald, binnen vijf minuten was het al zo ver. Een stukje toeval, anders had het nog wel even geduurd.”

Daarna was het voor Spijk, zelf boot- en vaarliefhebber, tijd om een kijkje te nemen op de Argus. „Een leuke belevenis”, vertelt hij met een glimlach over de rondleiding.

In de haven is het momenteel redelijk druk. „We missen hier de Duiters”, vertelt de havenmeester. „We kunnen ze nu op twee handen tellen, sinds 1 april, toen het zomerseizoen begon. Normaal zijn dat er veel meer. De drukte komt straks weer, als de bouwvakantie begint en de coronaregels versoepeld zijn.”