Marissa van Kindcentrum De Ark wordt voorleeskampioen van Steenwijkerland

Marissa Heijser is voorleeskampioen van Steenwijkerland.

Marissa Heijser is voorleeskampioen van Steenwijkerland. Foto: Wilbert Bijzitter

De voorleeskampioen van groep 8 van Kindcentrum De Ark in Oldemarkt, Marissa Heijser, is tevens voorleeskampioen geworden van Steenwijkerland.

In november 2021 werden in groep 7/8 de voorrondes georganiseerd voor de voorleeswedstrijd binnen het kindcentrum. Daaruit kwamen vier potentiële schoolkampioenen. Uiteindelijk, na een zenuwslopende finale, werd Marissa schoolkampioen. “Wederom eigenlijk, het vorige schooljaar heeft ze ook meegedongen naar de volgende ronde. Toen net niet, maar nu dus wel!”, vertelt leerkracht Carl Visser. Zij mocht meedoen aan de gemeentelijke ronde in de bibliotheek in Steenwijk.

‘Klein beetje spannend’

Na de generale in de eigen vertrouwde klas en met de laatste tips ging ze ervoor. Of ze het spannend vond? „Nee hoor, een beetje misschien”.

Toen bleek dat ze had gewonnen, werd dat de volgende ochtend in de klas uitvoerig gevierd. Ze heeft verschillende skills laten zien en vooral horen, zoals snelheid in lezen, aandacht voor de verhaallijn, intonatie en verschillende stemmetjes.

Provinciale ronde op 2 maart

Met een oorkonde en een mooi en spannend boek kwam ze terug en gaat ze zich voorbereiden op de provinciale ronde op 2 maart in Kampen.