Masterclasses met Miranda van Kralingen op de Oldenhof

Miranda van Kralingen laat vijf jonge zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst. Foto Blokzijl Klassiek

‘Uniek, virtuoos en spectaculair’, zo wordt zangeres Miranda van Kralingen gekwalificeerd. Ze is niet alleen een groot zangtalent, maar ook een voortreffelijke pedagoge. Op 24 en 25 september komt ze naar het landgoed de Oldenhof om daar opnieuw openbare masterclasses te geven. Deze masterclasses, die worden afgesloten met een concert, zijn niet alleen uiterst boeiend voor iedere zangliefhebber, maar voor elke muziekminnaar.

De status en kwaliteiten van Miranda van Kralingen hebben nauwelijks toelichting nodig. Ze heeft internationale bekendheid als vertolkster van operarollen en het klassieke lied en kreeg uit de handen van José Carreras de Diamond Tulip Award voor haar vocale prestaties in binnen- en buitenland.

In de statige, maar toch huiselijke eetkamer van de Oldenhof laat Miranda van Kralingen vijf jonge zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst en van de interpretatie. De zangeres zelf was in de jaren tachtig een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Voor beelden van deze masterclass zie www.mirandavankralingen.nl

De vijf deelnemers zijn Aimée Kockelbergh, Jitze van der Land, Elisa Maayeshi, Michiel Nonhebel en Clarisse Planchais. Ze worden begeleid door pianiste Victoria Dmitrieva.

De eerste reeks masterclasses begint op zaterdag 24 september om 9.30 uur en de tweede om 13.50 uur. Op zondag volgt de derde serie, die ook om 9.30 uur begint. Het slotconcert – met een optreden van alle deelnemers – is op zondagmiddag en begint om 15.30 uur. Beide dagen bestaat de mogelijkheid op het landgoed te lunchen. Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove.

Nieuws

menu