Melkveehouders in Steenwijkerland, Staphorst en Kampen showen hun energieneutrale bedrijf aan collega’s. Specialisten geven antwoord op vragen over biogas, zonnepanelen en kleine windmolens

Zonnepanelen. Foto: Pixabay.com

Acht melkveehouders in Steenwijkerland, Staphorst en Kampen laten op 23, 24 en 25 augustus hun energieneutrale bedrijf zien aan collega’s. Ze lichten dan hun keuzes toe zoals biogas, zonnepanelen, kleine windmolens, gebruik van warmte uit de melk voor de verwarming van het huis en diverse energiebesparingsmogelijkheden.

Op alle locaties zijn verschillende specialisten aanwezig om nadere toelichting te geven. De bijeenkomsten zijn gericht op agrarische ondernemers.

Om een aantal mogelijkheden in de praktijk te laten zien, organiseert Countus in samenwerking de LTO Noord-afdelingen Steenwijkerland en West Overijssel, Stimuland en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta drie gratis informatiebijeenkomsten voor agrarisch ondernemers.

Energieadvies

Tijdens deze ‘energiemiddagen’ krijgen de agrarische ondernemers Staphorst, Kampen en Steenwijk energieadvies voor hun eigen bedrijf.

Maandag 23 augustus stellen drie bedrijven in Staphorst en Rouveen hun deuren open, dinsdag 24 augustus drie bedrijven in Steenwijkerland en Staphorst en woensdag 25 augustus twee bedrijven in Kampen en Mastenbroek

Meer informatie is hier te vinden.

Nieuws

menu