Met Erik Homan jong talent aan kop advieslijst CDA Steenwijkerland

Erik Homan.

Erik Homan. Eigen foto

Het bestuur van het CDA Steenwijkerland legt in november een concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 ter goedkeuring voor aan de ledenvergadering. De eerste vier plaatsen worden ingevuld door Erik Homan, Clazinus Netjes, Jan van Beekhuizen en Kasper van Benthem.

Het CDA wil met deze kandidaten het stokje doorgeven aan de jongere generatie. „De komende jaren staan besluiten op de agenda over woningbouw, duurzaamheid, energietransitie, en de balans tussen economie en natuur en milieu. Dat zijn fundamentele zaken waarbij het vooral gaat om de toekomst van de jongere generaties. Het CDA vindt dat die generaties dan ook zelf aan het roer moeten kunnen staan”, zegt John van de Poll, secretaris van CDA Steenwijkerland.

„Wij zijn blij dat wij twee kandidaten van rond de 30 jaar hebben kunnen vinden die daar verantwoordelijkheid voor willen nemen. Samen met de steun van meer ervaren kandidaten kan invulling worden gegeven aan vernieuwing en verjonging in bestuur en beleid van de gemeente Steenwijkerland.”

Veel kansen

Erik Homan is gefascineerd door de dynamiek in gemeenteland en door de kunst om het algemeen belang te vinden in situaties waarin de meningen verdeeld zijn. Hij is concreet, snel en beschouwend analytisch. Hij ziet veel kansen en mogelijkheden. Aldus de vertrouwenscommissie, die de voordracht heeft opgesteld. Erik is lang actief geweest binnen het CDJA en kent de gemeentelijke organisatie. Erik houdt van sport en is trainer van een jeugdelftal van VV Steenwijk.

Clazinus Netjes heeft een ruime ervaring als bestuurder en in de politiek. Hij heeft veel kennis, is gedegen en stabiel. Hij is de aangewezen kandidaat om naast zijn eigen inhoudelijke portefeuille de jongere fractiegenoten met zijn kennis en ervaring te ondersteunen.

Ervaring

Jan van Beekhuizen heeft de afgelopen jaren zijn eerste schreden als raadslid gezet. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en heeft een goed netwerk. Over hem zegt de vertrouwenscommissie: ‘Jan is aimabel en bescheiden, maar kan goed uitleggen waarvoor hij staat. Hij heeft een praktische instelling, is constructief en kan goed samenwerken.’

Deskundige

Kasper van Benthem is stabiel en onderzoekend met een brede belangstelling en een groot netwerk. Zijn boerenbedrijf maakt hem tot een deskundige. Hij geeft er blijk van plattelandsontwikkeling, milieu en natuur op een brede wijze te benaderen. Hij heeft een antenne voor communicatie en elkaar vinden.