Met Grip & Glans positiever in het leven staan

Buurtwerkers Paula Bierma en Sandra Lampe geven de cursus Girp & Glans Foto: Aangeleverd

De cursus Grip & Glans is vorig jaar voor de eerste keer gegeven, en krijgt een vervolg. Ook dit jaar staat de cursus twee keer gepland. De eerste begint woensdag 5 april.

De cursus wordt gegeven door Sandra Lampe en Paula Bierma, buurtwerkers bij welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. Grip & Glans is bedoeld voor 55+’ers. „Als je ouder wordt, verandert soms je leefsituatie”, legt Paula Bierma uit. „Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of het verlies van dierbaren. Hierdoor kan je behoefte hebben aan nieuwe manier om grip te houden op het leven en het een beetje meer glans te geven.”

Grip & Glans is een groepscursus voor mensen die daar wel een beetje hulp bij kunnen gebruiken. „Het afgelopen jaar hebben we met veel plezier de cursus twee keer gegeven. De reacties waren vooral positief,” zegt collega Sandra Lampe. „We kijken uit naar weer een nieuwe reeks die in april start.”

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren om het leven wat meer glans te geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, vergelijkbaar met de voedingsschijf. „Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven,” legt Sandra Lampe uit. „Concrete onderwerpen zijn: Gezondheid, Leuke bezigheden, Affectie, Netwerken en Sterke punten. De eerste letter van deze onderwerpen, vormt het woord Glans.”

De cursus gaat op woensdag 5 april van start in de Buze in Steenwijk en is elke woensdag, de laatste keer op 10 mei. De bijeenkomsten zijn van 9.30 tot 12.00 uur en de groep bestaat uit maximaal 10 personen. Aanmelden en informatie: info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Nieuws

menu