Met een bingokaart op pad tijdens de Dag van het Nationaal Park

WIe vroeg met de bingokaart op pad gaat in Nationaal Park Weerribben-Wieden maakt kans reeën tegen te komen. Foto: Staatsbosbeheer

Nationaal Park Weerribben-Wieden vierde de Dag van het Nationaal Park, samen met de andere nationale parken in Nederland en Europa. Het is de 23ste keer dat de nationale parken op deze manier in de schijnwerpers worden gezet. Dat gebeurt rondom 24 mei.

Dit jaar richten de parken zich op de balans tussen mens en natuur. „We zijn zelf natuur. Logisch dat je daarvan houdt, toch?”, stelt Harold Viscaal, directeur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De dag is bedoeld om mensen dichter bij de natuur te brengen en het publiek bewust te maken van het belang van de natuurlijke schoonheid die in beschermde gebieden wordt bewaard. Net als het belang van behoud en duurzaam beheer van die parken.

Bingokaart

Met een bingokaart die te downloaden is op de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden konden wandelaars op pad. De paden zijn zorgvuldig aangelegd zodat, met respect voor de natuur, alle unieke aspecten en kenmerken van het gebied beleefd kunnen worden. Wie alle vakjes van de kaart had afgestreept maakte om kans te maken op een excursie in het park. In elk nationaal park is een winnaar bekend gemaakt. De bingokaart is nu ook nog te gebruiken, als leidraad tijdens de wandelingen. De kaart is ook te verkrijgen op de bezoekerscentra.

24 mei

De Dag van het Nationaal Park wordt op 24 mei gevierd omdat op die datum, in 1909 het allereerste nationaal park van Europa het levenslicht zag. Dat was in Sarek, in Zweeds Lapland. Inmiddels telt Europa honderden nationale parken, waarvan er 21 in Nederland liggen. Rondom die datum zijn er veel activiteiten georganiseerd in de parken.

Op de website van Nationaal Park Weerribben-WIeden staat een overzicht.

Nieuws

menu