Middag in het teken van Oekraïne

Voorlopig geen activiteiten in De Landerijen.

Voorlopig geen activiteiten in De Landerijen.

In De Landerijen in Oldemarkt staat een bijzondere activiteit gepland op zondag 13 november, georganiseerd door de Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. Dit wordt een middag die in het teken staat van Oekraïne.

„Over de oorlog zullen we niet te veel praten, maar meer over de cultuur, de natuur en de prachtige steden. Het westen van dit land heeft namelijk een prachtige natuur en mooie steden. Oekraïners zijn mensen met een sterk doorzettingsvermogen, maar ook mensen die veel aan cultuur doen, vooral op het gebied van zang, muziek en dans”, vertelt Joke Smit namens de ouderenvereniging.

Olga Tovkach uit Oekraïne woont in Oldemarkt met haar ouders en dochtertje. Ze is zeer muzikaal en kan prachtig zingen. Zij zal voor een groot deel deze middag verzorgen, samen met haar 10-jarige dochter, die ook de talenten van haar moeder heeft. Olga gaat zingen met een muziekband. De liedjes zullen vertaald worden, zodat iedereen weet waar ze over gaan. Alles wat er verteld wordt zal vertaald worden.

Er worden ook Oekraïense hapjes aangeboden. De middag, die om 14.30 uur begint, is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een vrije gift gevraagd om naar Oekraïne te sturen. Daarvoor zijn de mensen in Luttelgeest in contact met dokter Alexander Wolf, arts en oprichter van de Vereniging voor Palliatieve- en Hospicezorg. Bij deze organisatie zijn zeven zorginstellingen verspreid over Oekraïne aangesloten. Zij vangen kinderen en volwassenen op die palliatieve- en hospicezorg nodig hebben. Omdat er voor de komende winter in deze zorginstellingen een groot voedseltekort dreigt, zal de hulp zich voornamelijk richten op de aanschaf en het transport van voedsel en eventuele gewenste en leverbare medicijnen.