Mijlpaal voor basisschool 't PuzzelsTuk in Tuk: 100ste leerling op school

Thijs Smook, in het midden samen met directeur Jacqueline Driezen, is de 100ste leerling op basisschool 't PuzzelsTuk

Thijs Smook, in het midden samen met directeur Jacqueline Driezen, is de 100ste leerling op basisschool 't PuzzelsTuk Foto: Aangeleverde foto

Basisschool ‘t PuzzelsTuk in Tuk viert vandaag een mooie mijlpaal. De honderdste leerling is op school. De eer valt ten beurt aan de 4-jarige Thijs Smook. Hij zet zijn eerste stappen op de basisschool en is meteen in het zonnetje gezet.

Thijs woont samen met zijn ouders Patricia en Rutger Jan in Tuk. Hij is dinsdagmorgen, net als alle andere leerlingen, op het schoolplein verwelkomd met slingers en ballonnen én heeft van juf een mooie feesthoed met ‘100’ erop gekregen. Voor alle leerlingen is er een mini-tompouce om het feestelijke moment te vieren.

„Wij vinden ieder kind bij ons op school even belangrijk, maar het verwelkomen van de 100ste leerling is wel een heel bijzonder moment voor ’t PuzzelsTuk, én voor het dorp Tuk”, reageert directeur Jacqueline Driezen. „Deze mijlpaal laat zien dat onze school groeit en bloeit. Als team doen we ons best om een fijne leeromgeving te creëren voor al onze leerlingen.”

Thom Snoeren, de grondlegger van de dorpsschool, kon niet aanwezig zijn. Eddy Verrips, bestuurder van Catent - de stichting waar de basisschool in Tuk onder valt - bracht dinsdagochtend ook een bezoekje aan de school om deze gebeurtenis mee te vieren.