Ministerie LNV alsnog bereid om milieugegevens Lelystad Airport te geven

De stichting HoogOverijssel krijg toch gevraagde informatie over stikstof die wordt veroorzaakt en verspreid door Lelystad Airport. Dat is de uitkomst van een spoedprocedure vandaag bij de Raad van State. Minister Schouten van LNV stelde eerder dat alle opgevraagde informatie al was verstrekt aan HoogOverijssel. Maar de Zwolse rechtbank besliste begin juni dat het zeer aannemelijk is dat er nog meer informatie moet zijn.

Tientallen gemeenteraden lieten zich inmiddels kritisch uit over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport.

Tientallen gemeenteraden lieten zich inmiddels kritisch uit over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. Foto: HoogOverijssel

„Van het ministerie mag in alle opzichten een maximale inspanning worden verwacht om de gevraagde documenten te achterhalen”, oordeelde de rechtbank. Die maximale inspanning was niet gedaan. Dus kreeg de minister opdracht om daar alsnog werk van te maken. Maar in plaats van de gevraagde documenten opsporen, reageerde de minister met een hoger beroep bij de Raad van State. Omdat volgens haar woordvoerder alle gevraagde documenten wel waren geleverd. Bovendien vroeg de minister aan de Raad om de uitspraak van de rechtbank te schorsen. Ze zette dus de hakken in het zand.

Draaiend ministerie

Nieuws

menu