'11 merentocht': een Punter Bonanza evenement voor echte bikkels

'11 merentocht' Giethoorn. Foto: Martijn Bijzitter

Regendruppels van het kaliber ‘nat in een oogwenk’. Zaterdagmorgen, 5 juni: de vier bedenkers van de eerste 11-merentocht komen bij elkaar, maar de tocht gaat door!

Tenslotte is deze 11-merentocht met de Gieterse zeilpunters een PunterBonanza evenement. Een evenement voor bikkels. En dat bleek ook een uur later bij de start op ‘t Bovenwiede. Alle 40 ingeschreven deelnemers namen allemaal in de stromende regen hun route en ontbijt in ontvangst bij de drijf-in take-a-way (de regelgeving tegen corona is nog steeds van toepassing).

Zeilen, motor of handmatig met de punterstok

De route over minstens 11-meren, plassen, wieden en kolkjes is een ware uitdaging. Keuzeroutes tussen de 35 en 45 kilometer gaven de deelnemers de mogelijkheid om verschillende disciplines te hanteren; zeilen, motor of handmatig met de punterstok. Van Beulakerwiede tot Duiningermeer, van Belterwiede tot Molengat. Bijna heel Noord-West Overijssel is aan bod gekomen. Via een app op de smartphone is de route te volgen, voorzien van vragen en opdrachten (onder andere ‘maak 2 cupcakes met nautische inspiratie’).

Droog en wind

Gelukkig is anderhalf uur na de start de regen opgehouden en kwam er voor de zeilers langzaam een goede wind; voor de wind en dus met gebolde zeilen kwamen de punters op de lunch/take-a-way locatie aanstormen. Een fraai en spectaculair gezicht.

Armada van originele Gieterse punters was coronaproof

De Armada van originele Gieterse punters was een schouwspel die men niet vaak te zien krijgt. De tocht op basis van twee deelnemers per punter, take-way ontbijt/lunch en BBQ was geheel coronaproof. De deelnemers bleven praktisch de gehele dag in hun punter. De tocht van 08:00-20:00 uur was een succes. Vermoeid maar voldaan verlieten de deelnemers aan het einde de ‘puntercirkel’ rondom de BBQ take-a-way op het Bovenwiede bij Giethoorn, om daarna rustig huiswaarts te varen. De PunterBonanza mannen kunnen tevreden terugkijken op een mooie dag.

Nieuws

menu