Mobiel vaccinatieteam arriveert bij Nieuw Clarenberg

VOLLENHOVE - Een auto van de dokterswacht die de vaccinaties kwam brengen voor het gebouw van zorggroep Nw. Clarenberg in Vollenhove. Foto: René Wiegmink

Vollenhove – Sinds vorige week donderdag gaan zes mobiele vaccinatieteams op pad om zo’n 3.500 bewoners van zorginstellingen te vaccineren tegen corona. Daarbij gaat het om kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking die onder de huisartsenzorg vallen.

Ze krijgen het Moderna-vaccin toegediend. Elk mobiel vaccinatieteam bestaat uit een huisarts, twee doktersassistenten en een chauffeur. Vrijdag was er een team bij Nieuw Clarenberg in Vollenhove, waar aan het eind van de ochtend de ambulance met de vaccins arriveerde.

Samenwerking

Een Medrie-werkgroep heeft onder leiding van locatiemanager Annemieke Doornbos deze operatie, die twee weken gaat duren, zorgvuldig voorbereid. “Het is een prachtige samenwerking tussen de betrokken zorginstellingen, huisartsenorganisatie Medrie, huisartsen en apothekers.

Speciale koelboxen

“Enkele weken geleden zijn we als werkgroep gestart met de voorbereidingen. We hebben contact gezocht met de regionale zorginstellingen en daarbij de bewoners in kaart gebracht die gevaccineerd moeten worden. Ook hebben we de routes gemaakt die de mobiele teams de komende twee weken gaan afleggen. De samenwerkende apothekers hebben de vaccins in bewaring. Zij vullen de speciale koelboxen dagelijks met de benodigde vaccins, die vervolgens door de chauffeurs afgehaald en veilig vervoerd worden naar de zorginstellingen. Daar dient de huisarts ze samen met de doktersassistenten toe aan de bewoners.”