Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus graaft tijdcapsule op

Het begraven van de tijdcapsule.

Het begraven van de tijdcapsule. Foto Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

De nieuwe wisselexpositie in Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus wordt zaterdag 13 mei geopend. Het is dan 10 jaar geleden, dat het 25-jarig bestaan is gevierd en er een tijdcapsule is begraven.

In het inmiddels 35-jarig bestaan zijn de scholen in Giethoorn regelmatig betrokken bij de activiteiten van het museum. Voor het jubileum in 2013, werd de kinderen van de Noorder- en Zuiderbasisschool gevraagd om een tekening of verhaal te maken over de toekomst van Giethoorn. Hoe zou het dorp eruit zien in 2023? Alle werkstukken zijn toen digitaal gemaakt en op een USB stick gezet. Deze USB stick is destijds in het bijzijn van de schoolkinderen, in een plastic capsule op het terrein van het museum begraven. Er is toen afgesproken, om de tijdcapsule tien jaar later weer op te graven en het moment is nu daar. Op 13 mei zullen we zien, of de voorspellingen van toen zijn uitgekomen.

Zaterdag 13 mei om 14.00 uur wordt de capsule opgegraven. Hierbij zullen ook de kinderen die de werkstukken gemaakt hebben, nu jong volwassenen, aanwezig zijn.

Na het opgraven van de tijdcapsule zal de inhoud van de USB stick in de expositieruimte van Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus worden gepresenteerd. De gegevens die op de USB stick staan zullen als expositie in de Hendrik Maatzaal van het museum te zien zijn.

De leerlingen van toen zijn via een persoonlijke brief voor deze middag uitgenodigd. Helaas kon niet van iedereen een adres achterhaald worden. Wie geen brief heeft ontvangen, maar toch graag aanwezig wil zijn, kan zich alsnog aanmelden via het e-mailadres: gh10@museumgiethoorn.nl.

De expositie is voor het publiek te bezichtigen vanaf zondag 14 mei t/m zaterdag 10 juni 2023. Het museum is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.