Musical 'Eiland in de verte' vier dagen te zien op Urk; Theaterspektakel trekt Steenwijkerlanders de polder in

Steenwijker Henk Vording staat er weer, op het podium wel te verstaan, in het muzikale theaterspektakel ‘Eiland in de verte’ dat eind juni op Urk wordt uitgevoerd. Dit keer geen hoofdrol voor de Steenwijker docent wiskunde zoals in de voorstelling Razzia, maar ook met de bijrollen en als koorlid levert hij nog een belangrijke bijdrage aan deze groots opgezette musical.

„Eiland in de verte is een ode aan de weerbarstigheid van de Urker vissers en de kracht van de polderpioniers”, zegt Han Evers, directeur van theater De Meenthe in Steenwijk en directeur van de stichting MOL (Meenthe Op Locatie), de producent van de musicals.

„Eiland in de verte is een ode aan de weerbarstigheid van de Urker vissers en de kracht van de polderpioniers”, zegt Han Evers, directeur van theater De Meenthe in Steenwijk en directeur van de stichting MOL (Meenthe Op Locatie), de producent van de musicals. Foto: Wilbert Bijzitter

Het is al weer de vierde keer dat Vording zijn zang- en acteertalenten voor het voetlicht brengt. Hij is overigens niet de enige Steenwijker die in deze voorstelling over de geschiedenis van het eiland Urk zijn opwachting maakt. Ook Peter Kragt uit Muggenbeet en Wilma Holweg uit Vollenhove zingen hun partijtje mee in de musical waarvan de cast voornamelijk bestaat uit Urkers. Dichter Xander Driessen uit Meppel verleent eveneens zijn medewerking aan ‘Eiland in de verte’, waarvan het script is geschreven door Jan Blei uit Zwartsluis.

Spannend en uitdagend

Nieuws

menu