Muziekfestival Blokzijl heeft extra avond: teenage party en dance classics op vrijdagavond 10 juni

De artiesten treden op een drijvend podium in de havenkolk op. Foto: Johan Kalthof

Het Muziekfestival Blokzijl op zaterdag 11 juni is uitverkocht, maar de organisatie (Stichting Events Blokzijl) heeft een avond toegevoegd.

Op vrijdag 10 juni is de teenage party en dance classics in de havenkolk met dj’s Alberta Costa en Jos ter Horst. De toegang is gratis. Van ‪19.00 uur tot 20.30 uur is de teenage party voor de jeugd en van 20.30 uur tot 23.30 uur‬ de Dance Classics voor de ouderen. De kade aan de kolk zal omgetoverd worden tot één grote dansvloer.

Door corona konden de edities van 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Vandaar dat de belangstelling enorm is: het Muziekfestival Blokzijl op zaterdag 11 juni was drie maanden geleden al uitverkocht. Het evenement, dat voor de vierde keer zal worden gehouden, is hiermee voor aanvang al verzekerd van maar liefst 2.000 bezoekers. Zelfs de VIP-plaatsen bij het Prins Mauritshuis zijn eveneens uitverkocht en hiervoor is zelfs al een wachtlijst opgesteld.

Line-up

De aftrap van het Muziekfestival wordt gedaan door Mart Hoogkamer, bekend van het nummer Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon). Op het havenhoofd kondigt Steenbeek de mannen van de zee aan, de band Ancora, die opnieuw optreedt tijdens het Muziekfestival. Bij het kanon van Blokzijl wordt zanger Jeroen van der Boom gepresenteerd en de Party Animals zullen een feestje bouwen op het drijvende podium in Blokzijl, net als dj en muziekproducent Mental Theo.

Als geboren en getogen ‘Blokzieliger’ mag dj Hardez niet ontbreken. De laatste artiest van het Muziekfestival in Blokzijl is rapper Donnie die de afgelopen jaren hit na hit had.Nieuws

menu