Mystieke Kerstwandeling in het Kuinderbos met muziek, verhalen, verlichte bomen, warme hapjes en drankjes en natuurlijk de kerstman

Opwarmen bij het kampvuur tijdens de Mystieke Kerstwandeling in het Kuinderbos. Foto: Aangeleverd

De Mystieke kerstwandeling in het Kuinderbos is op 17 december. De boomkronen zijn dan uitgelicht, wat een bijzonder effect geeft en de mystieke sfeer verhoogt. Onderweg zijn er koren, is er een verhalenverteller en muziek van klankschalen en midwinterhoorns. Ook is de kerstman in het bos en onderweg zijn er warme hapjes en drankjes.

Bij de ingang worden de deelnemers aan de Mystieke Kerstwandeling ontvangen door het koor Om e Nocht uit Woudsend. Onderweg komt men verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum tegen, en klankschalen van Elka. Het koor Tumulte uit Wolvega zingt wandelaars toe in Dickens-sfeer en rond de burcht in het bos zijn is de mystiek klinkende hoorns van de midwinterhoornbloasgroep Noordwestoveriessel te horen. Het popkoor Pop in de Kop uit Oldemarkt zingt een gevarieerd repertoire.

Ook de kerstman ontbreekt niet tijdens de Mystieke Kerstwandeling, en zolang de voorraad strekt deelt hij gratis verlichte kerstmutsen uit. Ook zijn er warme dranken en hapjes verkrijgbaar. Bijna op het eind van de route zijn versgebakken oliebollen verkrijgbaar.

De jaarlijkse Mystieke Kerstwandeling wordt georganiseerd door de Kuinderse Activiteiten Stichting (KAS) samen met Staatsbosbeheer. De route is wat aangepast zodat ook bij natte weersomstandigheden de wandeling door het bos kan doorgaan. De route begint aan de Hopweg en wandelaars kunnen via het parkeerterrein het bos in. Het parcours is verlicht zodat de route makkelijk te volgen is.

Als er slecht weer verwacht wordt, dan maakt de organisatie op 14 december via facebook bekend of de wandeling doorgaat. De entree is één euro per persoon. Het beginpunt van de Mystieke Kerstwandeling zit aan de Hopweg 2 in Luttelgeest en tussen 18.00 en 19.15 uur kunnen wandelaars van start gaan. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Nieuws

menu