NLdoet vrijdag en zaterdag: 30 activiteiten in de gemeente die ertoe doen en ook het College van B&W gaat aan de slag

Dit weekend is de 18e editie van NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te betekenen. Het is de grootste vrijwilligersactie van het land en is dit jaar op 11 en 12 maart. Ook in Steenwijkerland zijn op de website van NLdoet 30 klussen aangemeld.

De Groene Wensboot ligt zaterdag in Ossenzijl om schoongemaakt te worden tijdens NLdoet. Ook wordt er gezocht naar vrijwillige schippers.

De Groene Wensboot ligt zaterdag in Ossenzijl om schoongemaakt te worden tijdens NLdoet. Ook wordt er gezocht naar vrijwillige schippers. Foto: Roelof Huls

De activiteiten zijn heel divers. Het opknappen van het schoolplein van de Lepelaar in Scheerwolde, snoeien van een singel rond ’t Buurthuus in Basse, het begeleiden van bewoners van Vredenburg in Steenwijkerwold tijdens een dagje uit, verschillende sportclubs kunnen hulp gebruiken zoals bij het schilderen van springmateriaal bij een manege, diverse klussen op de zorgboerderij Maargies Hoeve in Kallenkote, en terrassen en tuinen die toe zijn aan groene vingers. Eén ding hebben de activiteiten met elkaar gemeen: wat je ook doet, je doet het voor een ander.

College van B&W steekt ook de handen uit de mouwen