Na 44 jaar stoppen Wim en Henny met mini resto de Halte in Blokzijl

Henny en Wim Kuik van cafetaria De Halte in Blokzijl samen hun twee kleinkinderen. Foto: René Wiegmink

Het zijn de laatste dagen in hun snackbar voor Wim (68) en Henny (71) Kuik als eigenaren van mini resto De Halte in Blokzijl. Ze zijn nog tot en met zondag open. Na 44 jaar stoppen ze ermee. „Gelukkig bieden de versoepelingen meer ruimte om hier aandacht aan te besteden op de manier zoals we dat in gedachten hadden,” laat het echtpaar weten.

Op zondag sluiten ze eerder dan gebruikelijk, namelijk om 17:30 uur. „We hopen jullie tijdens een van deze dagen nog te mogen verwelkomen. Om ‘dankjewel’ te zeggen voor de (vele) bezoekjes aan De Halte.”

„Wij hebben altijd met heel veel zorg en plezier voor jullie eten gezorgd. En we hebben het lang vol willen en kunnen houden mede dankzij jullie: een geintje hier, een goed gesprek daar, de vaste prik zijn voor een bakkie met wat lekkers erbij, een verzamelplek zijn voor de opgroeiende jeugd, toeristen die jaarlijks terugkeerden, enz.. En de spontaan ontstane feestjes door de jaren heen, brengt nog steeds een glimlach op onze gezichten.”

De Halte is echt een begrip in Blokzijl, met vele vasten klanten. Zo wisten ook de voetballers van Blokzijl De Halte te vinden. Zij kwamen er vaak samen op de zondagmiddag om er een biertje te drinken. Die gezelligheid hebben Wim en Henny wel gemist in de coronatijd toen er alleen afgehaald mocht worden.

De zaak wordt overgenomen, dus de snackbar blijft bestaan.


Nieuws

menu