Na tien jaar lijmen tussen Noord en Zuid gaat Lida Andriol met pensioen. De Zuiderbasisschool en de Noorderschool in Giethoorn zitten samen in één pand. Velen dachten: water stroomt nog eerder naar boven, maar het lukte toch

Er zijn momenten geweest dat directrice Lida Andriol (66) er de brui aan wilde geven. De fusie van de Zuiderbasisschool en de Noorderschool in Giethoorn bleek een uitdaging om het zachtjes uit te drukken. Toch slaagde ze erin een grootse klus te klaren. Twee weken geleden opende de nieuwe school De Punter zijn deuren. Volgende maand gaat Lida met pensioen.

Lida Andriol uit het Zuid-Friese Vinkega.

Lida Andriol uit het Zuid-Friese Vinkega. Foto: Martijn Bijzitter

Lida Andriol uit het Zuid-Friese Vinkega streek tien jaar geleden in Giethoorn neer, eerst als directrice van de Zuiderbasisschool, twee later nam ze ook de Noorderschool onder haar hoede. Daarvoor werkte ze op een school in Willemsoord, ook als directeur. Haar taak in Giethoorn was: wees directeur en manager, maar start ook een proces op dat moet leiden tot een fusie van beide scholen én realiseer een nieuw onderkomen op een acceptabele plek.

Nieuws

menu