Na twee jaar corona kan Lokaal FNV Zuid-West Drenthe en Noord-West Overijssel eindelijk de jubilarissen huldigen

Groepsfoto van de FNV-jubilarissen. Foto Johan Logtenberg

Lokaal FNV ZW Drenthe – NW Overijssel heeft afgelopen zaterdag 24 september, na een periode van twee jaar corona, eindelijk de laatste groep jubilarissen van 2022 kunnen huldigen. Het betreft de huldiging van de jubilarissen, afkomstig uit de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijk en Westerveld.

De jubilarissen werden ‘s ochtends vanaf 10.00 uur ontvangen om de insignes in ontvangst te nemen. Nadat iedereen van koffie, thee en traktatie was voorzien, opende plaatsvervangend voorzitter Jacob Hartsuiker de bijeenkomst. Alvorens de jubilarissen te huldigen werd eerst de vakbondsbestuurder van regio Johan Weijenberg voor 40 jaar lidmaatschap gehuldigd en vervolgens het woord aan hem gegeven.

Weijenberg ging onder meer in op de afgelopen twee jaar waarin Covid-19 ons leven beheerste en de gebeurtenissen in Oekraïne. Als gevolg daarvan zijn de effecten dramatisch, waaronder de energievoorzieningen. Samen met het kabinet en de werkgeversorganisaties heeft FNV onderhandeld over crisismaatregelen die werk en inkomen van mensen zoveel mogelijk hebben beschermd. Ook het vakbondswerk kreeg te maken met de gevolgen van de pandemie. Nu corona het dagelijks leven minder belast, is er een volgende uitdaging. De oorlog in Oekraïne legt – naast alle humanitaire verschrikkingen voor de bevolking – een behoorlijke druk op onze economie. Gas- en olieprijzen schieten omhoog, waardoor boodschappen duurder worden, onze energierekening omhoog gaat en de koopkracht achteruit holt. Veel mensen kunnen in de knel komen. De FNV krijgt veel vragen over de energietoeslag en wil helpen bij aanvragen hiervan.

Vervolgens werden de insignes door de vakbondsbestuurder opgespeld. Hierbij maakte bestuurslid van Lokaal FNV, Johan Logtenberg, de foto’s. Deze foto’s kunnen over ongeveer twee weken worden bekeken op https://zwdrenthe-nwoverijssel-fnv.nl (tabblad foto’s).

Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 25 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 5 jubilarissen; 40 jaar lid: 2 leden; 50 jaar lid: 9 leden; 60 jaar lid: 8 leden en 70 jaar lid: 1 jubilaris en daaraan werd extra aandacht geschonken. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt het insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht. Verder waren aanwezig van Lokaal FNV Ria Dijkstra, Harriette Bouwknegt en Gerard Mulder. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig. Namens de FNV was ook aanwezig Ingrid Bakker, begeleidend consulent.

Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch. Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen of hun partner nog een prachtige herfstaster.

Nieuws

menu